ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alexandru Spiridon va antrena echipa națională de fotbal

17:03 | 12.01.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Alexandru Spiridon (57 de ani) va pregăti timp de un an echipa națională de fotbal, conform deciziei membrilor executivului Federației Moldovenești de Fotbal, întruniți astăzi într-o ședință, relatează MOLDPRES.

”Toți au votat unanim candidatura propusă. Negocierile din ajun cu Alexandru Spiridon au durat relativ puțin. Pe noi toți ne unește o cauză comună – fotbalul moldovenesc, destinele lui”, a declarat la o conferință de presă președintele FMF, Pavel Cebanu.

”Am discutat la temă la puțin timp după Anul Nou. Am acceptat cu plăcere oferta făcută. De mâine, la Vadul lui Vodă, voi începe să fac cunoștință cu jucătorii invitați într-un cantonament în vederea meciurilor amicale cu selecționatele Coreei de Sud și Azerbaidjanului. Prelungirea contractului va depinde de evoluția echipei naționale anul curent în Cupa Națiunilor. Obiectivul trasat este să fie obținut primul loc în grupă”, a spus Alexandru Spiridon.

În stafful lui Alexandru Spiridon vor activa Serghei Botnăraș, responsabil de portari, Andrei Martin ca antrenor secund. Urmează să mai fie invitați un preparator fizic și un asistent.

Alexandru Spiridon este originar din Edineț. A evoluat ca jucător la Nistru Chișinău (1976-1981), SKA Kiev (1982), Zaria Lugansk (1983), Nistru Chișinău (1983-1986), Zaria Bălți (1987-1990), Zimbru Chișinău (1991-1996), Tiligul Tiraspol (1997). Cu Zimbru Chișinău a obținut cinci titluri naționale. A evoluat în echipa națională în 16 meciuri și a marcat 2 goluri. În 1992 a fost desemnat fotbalistul anului.

A fost secundul lui Ion Caras la echipa națională, a pregătit ca antrenor formația Tiligul, selecționata națională de tineret U-21, patru meciuri – echipa națională, Zimbru, Nistru Otaci după care în 2004 a fost cooptat în stafful tehnic al lui Mircea Lucescu la Șahtior Donețk. Cu acest club a cucerit opt titluri de campioană națională, șase Cupe ale Ucrainei și 7 Supercupe, Cupa UEFA. În ultimul timp au activat împreună la Zenit Sankt-Petersburg, clasat pe locul trei în campionatul Rusiei, după care s-au despărțit.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img18000229

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!