ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alte două obiective de la Conacul "Manuc Bey" din Hânceşti au fost restaurate

13:02 | 14.01.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/. Restaurarea a două obiective turistice din cadrul Complexului muzeal „Conacul-parc Manuc Bey” din oraşul Hânceşti a fost finalizată. Lucrările au fost evaluate săptămâna curentă de o comisie de recepţie care a constatat că acestea au fost executate conform normelor şi cerinţelor tehnice, transmite MOLDPRES.

Proiectul de la Hânceşti este implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru). Valoarea lucrărilor recepționate este de circa 12 milioane de lei, bani alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR).

„Este vorba de restaurarea Casei Ioniţă Iamandy și Casei Vechilului. În ultimul obiect menționat va fi amenajat un mini-hotel cu locuri de cazare, iar în celălalt va fi un muzeu”, au precizat surse de la ADR Centru.

Lucrările fac parte din proiectul regional de proporţii „Deschiderea traseului turistic (Vama Veche - Lăpuşna) prin restaurarea obiectelor de patrimoniu istoric - Conacul „Manuc-Bey” din or. Hânceşti, Locaţia geto-dacică din satul Stolniceni”.

Programul are drept scop reabilitarea Casei contesei Dolgorukii, includerea Complexului muzeistico-turistic Conacul-parc „Manuc-Bey" din oraşul Hâncești, Cetății geto-dacice din satul Stolniceni și Mănăstirii Hâncu în circuitul turistic al R. Moldova. Totodată, autoritățile publice din raionul Hâncești şi-au propus „intensificarea contactelor între specialiștii în domeniul patrimoniului cultural din țară, creșterea gradului de promovare și eficientizare a turismului autohton”.

Suma totală a acestui proiect regional se estimează la 23,5 mln de lei, bani solicitați din FNDR.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18000254

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!