ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fotbalistul moldovean Vitalie Damașcan a susținut testul medical la echipa italiană Torino FC

17:18 | 17.01.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. Atacantul moldovean Vitalie Damașcan (18 ani), originar din Soroca, legitimat la Sheriff Tiraspol, a susținut astăzi testul medical la echipa italiană din Serie A Torino FC, transmite MOLDPRES.

Potrivit site-ului acestui club italian, vizita medicală a avut loc conform înțelegerii cu conducerea formației moldovene. ”Damașcan a sosit în Italia potrivit înțelegerii cu societatea moldavă Sheriff Tiraspol. Jucătorul este în prezent în așteptarea pașaportului românesc, care i-ar permite să fie considerat jucător din cadrul Uniunii Europene”, se spune în comunicatul plasat pe site.

Vitalie Damașcan a fost desemnat la ”Gala laureaților fotbalului moldovenesc” din 2017 cel mai bun atacant și a devenit posesor a încă două trofee - cel mai bun golgheter și cel mai bun tânăr jucător. ”Mulțumesc tuturor pentru suportul și sprijinul acordat”, a declarat la festivitate tânărul performer, care are în palmares cu Sheriff două titluri de campion național (2016/2017, 2017) și deținător al Cupei Moldovei (2017).

Jucătorul și-a început cariera la Zimbru pentru care a evoluat în anii 2015-2017. Pentru echipa secundă și cea de bază a disputat în perioada respectivă 50 de meciuri și a marcat 24 de goluri.

Conform site-ului transferkt.com, un eventual transfer al lui Vitalie Damașcan ar echivala cu 850 mii de euro. Alți experți opinează că valoarea lui este de, minimum, un milion și 500 mii de euro. În cazul în care aceste pronosticuri se vor confirma, Vitalie Damașcan ar putea deveni cel mai scump fotbalist moldovean din toate timpurile. Recordul la acest capitol – un milion de dolari – îi aparține mijlocașului Alexandru Curtian, care a fost transferat în urmă cu aproximativ două decenii de la Zimbru Chișinău la Zenit Sankt-Petersburg.

În Campionatul Italiei, Serie A, evoluează deocamdată un singur fotbalist moldovean. Acesta este mijlocașul Artur Ioniță, care e legitimat la echipa Cagliari. Viitoarea echipă a lui Vitalie Damașcan se situează în prezent pe locul 10 în campionat cu 28 de puncte acumulate. Pe primul loc în clasament se situează SSC Napoli, care totalizează 51 de puncte.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img18000341

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!