ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe localități continuă să rămână fără energie electrică

10:43 | 20.01.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI anunță că în dimineața zilei de astăzi, 62 localități din șapte raioane rămân fără energie electrică. Urmează să fie reconectați consumatori din raioanele Criuleni, Căușeni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Taraclia, Cimișlia și UTA Găgăuzia, informează MOLDPRES.

Subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență raportează că la această oră nu sunt trasee naționale blocate. Potrivit informației Administrației de Stat a Drumurilor, mai rămâne dificilă situația privind accesul în localitățile Lipceni și Sârcova, raionul Rezina, dar și în Zviozdocica, Florica, raionul Căușeni. Pe parcursul a 24 de ore, la deszăpezirea și curățarea traseelor au fost antrenate 230 unități de tehnică și 377 de persoane. 

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, salvatorii și pompierii au avut șapte intervenții pentru deblocarea mijloacelor de transport, fiind tractate 10 autovehicule, inclusiv o ambulanță cu pacient. Acțiunile salvatorilor au fost necesare pe drumuri locale și trasee din raioanele Șoldănești, Anenii Noi, Criuleni, Taraclia, Dubăsari, Rezina, Orhei și Cantemir. Pentru monitorizarea, prevenirea și lichidarea situațiilor de risc, în toată țara au intervenit 463 de salvatori și pompieri cu 135 de autospeciale.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img18000434

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!