ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova ar putea primi banii din prima tranșă a Acordului macro-financiar în luna martie, anunţă Pavel Filip

13:32 | 25.01.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Guvernul a îndeplinit toate condițiile pentru a putea beneficia de prima tranșă din cadrul Acordului macro-financiar, iar banii ar putea ajunge în ţară în luna martie sau aprilie. Anunţul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferinţe de presă de Premierul Pavel Filip, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Filip, Executivul a reuşit să îndeplinească cu succes cele 10 cerințe impuse de parteneri pentru prima tranșă.

„Această asistență macrofinanciară urmează să vină în trei tranșe în Moldova. Avem și condiționalități pentru fiecare tranșă. Pentru prima sunt 10 condiționalități, care au fost realizate deja de către noi. Am trimis o scrisoare şi așteptăm o misiune de evaluare în Moldova, și odată cu aceasta vom fi eligibili pentru a primi banii”, a spus Prim-ministrul.

Tot astăzi, şeful Executivului a trecut în revistă realizările Cabinetului de miniștri la doi ani de la numirea sa în funcţie şi a trasat o serie de priorităţi, inclusiv de ordin economic pentru ultimul an de mandat.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18000594

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!