ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de rujeolă

12:04 | 29.01.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 29 ian. /MOLDPRES/. În Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de rujeolă în ultimii trei ani. „Este vorba de un copil de șapte luni din Glodeni, care s-a îmbolnăvit de rujeolă, după ce a mers cu mama lui într-o vizită în Ucraina”, a precizat șeful Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu, în cadrul ședinței săptămânale de astăzi a serviciilor primăriei, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în prezent, micuțul este internat în spitalul municipal de la Bălți. „Starea acestuia este satisfăcătoare. Copilul nu a fost vaccinat. Nu cred că este posibilă o epidemie, întrucât în țara noastră nivelul de imunizare este foarte înalt, de peste 90%, ceea ce nu este în România și Ucraina, acolo numărul copiilor vaccinați este unul mic”, a menționat Mihai Moldovanu.

În România și Ucraina a fost declarată stare de epidemie, iar de la începutul anului, peste Prut s-au îmbolnăvit peste 10 500 de persoane, în timp ce în Ucraina - peste 1 300.

Ultimul caz de rujeolă a fost înregistrat în Republica Moldova în anul 2014, atunci două persoane s-au infectat în Federația Rusă.

Rujeola prezintă severitate din cauza complicaţiilor pe care le poate dezvolta. Virusul rujeolei poate cauza complicaţii precum bronşita, pneumonia, encefalita. Incidenţa maximă a bolii se atestă în lunile de iarnă. Simptomele bolii sunt: febra, slăbiciunea și erupțiile.  

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18000668

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!