ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Electorală Centrală a R. Moldova și cea a Indiei au semnat un Memorandum de colaborare

10:43 | 30.01.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a Republicii Moldova și cea a Indiei au semnat un Memorandum de colaborare prin care s-au angajat să promoveze schimbul de cunoștințe și experiență în domeniul dezvoltării organizaționale și tehnice a procesului electoral, transmite MOLDPRES.

Documentul a fost semnat în cadrul conferinţei internaționale „Incluziunea persoanelor cu dizabilități în procesul electoral”, desfășurată la New Delhi, India. Totodată, cele două instituții s-au angajat să susțină schimbul de informații și materiale privind organizarea training-urilor, să faciliteze dezvoltarea relațiilor cu alte autorități electorale și organizații, să realizeze și să distribuie materiale referitoare la sistemele electorale, tehnologiile electorale, educarea și informarea alegătorilor, participarea femeilor, minorităților, persoanelor cu dizabilități, creșterea participării cetățenilor la procesul electoral, precum și alte modalități de cooperare stabilite de comun acord.

La conferință, participanții au făcut schimb de experiență cu privire la inovațiile ce țin de facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități la procesul electoral. La fel, s-au discutat subiecte precum: rolul organizațiilor internaționale și nonguvernamentale în promovarea accesibilității procesului electoral pentru persoanele cu dizabilități, inclusiv elaborarea unor strategii de abordare a barierelor. În cadrul lucrărilor, delegația CEC a făcut o prezentare despre experiența R. Moldova referitoare la asigurarea drepturilor electorale ale persoanelor cu dizabilități.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților electorale din șapte țări.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!