ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au anunţat Cod Galben de vânt puternic şi distrugere a gheţii

15:19 | 30.01.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat până mâine Cod Galben de intensificări ale vântului, iar până pe data de 9 februarie Cod Galben de distrugere a gheţii, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în zilele de 30-31 ianuarie se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic, în rafale de până la 15-20 metri pe secundă.

Totodată, în legătură cu încălzirea vremii, în perioada 30 ianuarie-9 februarie, în râurile și bazinele acvatice din țară se va atesta distrugerea gheții. „Gheaţa este subțire, fragilă şi îmbibată cu apă şi ieșirea pe ea prezintă pericol”, au afirmat surse de la SHS. 

În acest context, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă avertizează populaţia, în special părinţii cu copii minori şi amatorii pescuitului de iarnă, să fie prudenţi şi să evite în această perioadă ieşirile pe gheaţă.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creşteri de debite şi niveluri în râuri etc.) sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img18000716

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!