ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tenismenii moldoveni au părăsit turneul de juniori ”Biotehnos Cup 2018”

17:08 | 07.02.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Toți jucătorii moldoveni au abandonat ieri turneul internațional de juniori ”Biotehnos Cup 2018”, care se desfășoară la Școala specializată din capitală, relatează MOLDPRES. 

Ultimul a părăsit concursul Alexandru Vitcov, care a jucat cu italianul Riccardo Di Nocera. După o luptă care a durat aproximativ două ore, moldoveanul a fost învins în două seturi cu 6-4, 6-4. La proba de dublu au concurat Arina Gamrețkaia, Bogdan Boclincă și Vasile Donțu. Arina în pereche cu rusoaica Anastasia Zolotareva au întâlnit surorile Valeriya și Nina Olyanovskaya (Rusia) în fața cărora au cedat cu scorul de 1-6, 4-6. Perechea Bogdan Boclincă - Vasile Donțu au jucat împotriva jucătorilor de tenis din Polonia Tamasz Dudek și Filip Kolasinski. Tenismenii moldoveni au cedat cu 3-6, 4-6. 

În competiție s-au încadrat șapte jucători moldoveni. Anterior au fost eliminați din concurs de pe tabloul principal, în primul tur, Ilie Snițari și Arina Gamrețkaia la proba simplu. Ei au fost învinși de italianul Gianmarco Ferrari (scor 6-2, 6-1) și, respectiv, Polina Kudremetova (Rusia, 6-0, 6-2). Restul jucătorilor moldoveni au cedat în seria calificărilor. "Ei au evoluat pentru prima dată la un turneu de această categorie. Sunt încă începători în comparaţie cu ceilalţi tenismeni. În plus, sunt mai mici conform vârstei, față de sportivii de performanţă care joacă aici", a declarat pentru mass-media președintele Federației naționale de profil, Elena Organ.

La turneu participă circa 120 de jucători din Suedia, Norvegia, Elveția, Spania, Turcia, Estonia, Olanda, Italia, Franța, România, Ucraina, Rusia, SUA și Republica Moldova. Competiția se va încheia pe 11 februarie.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img18000968

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!