ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanii moldoveni au debutat nereușit la turneul de la Paris

08:33 | 12.02.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Membrii lotului național de judo Eugen Matveiciuc, Iurie Mocanu (ambii la categoria de greutate până la 90 de kilograme), Dorin Goțonoagă și Nicon Zaboroșciuc (ambii la 81 kg) au debutat ieri nereușit la turneul internațional din seria Grand Slam de la Paris (Franța), relatează MOLDPRES.

Toți au suferit înfrângeri în primele meciuri disputate. Eugen Matveiciuc este campion mondial de cadeți anul trecut, iar Dorin Goțonoagă – campion european Under-23  în 2017. Nicon Zaboroșciuc este premiant la Europenele de juniori în 2016.

La turneu era programată și participarea lui Denis Vieru (66 kg), dar care n-a evoluat din cauza accidentării mâinii stângi în timpul antrenamentului din ajunul deplasării. Conform antrenorilor, el urmează să efectueze tratamente de refacere timp de aproximativ două luni. ”Ar fi ideal să revină în sală mai devreme, dar va fi practic imposibil”, a declarat tehnicianul Mihail Ciudin.

Turneul de la Paris este considerat de experți „Micul Campionat Mondial”. Cele mai multe medalii: 6 de aur, 4 de argint și 3 de bronz le-a obținut echipa Japoniei. La actuala ediție au participat 403 sportivi din 71 de țări. Turneul s-a desfășurat în premieră în 1971. 

Cea mai bună evoluție la această competiție a avut-o în anii precedenți Sergiu Toma (81 kg). El a urcat în 2012 pe treapta a treia a podiumului de premiere. Performerul are în palmares medalia de argint la Campionatul European de la Istanbul (2011), distincția de bronz la Campionatul Mondial de la Paris (2012). A reprezentat Republica Moldova până în 2012, după care s-a transferat în Emiratele Arabe Unite. Pentru această țară a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (2016, Brazilia).

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img18001101

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!