ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ofițerii de patrulare vor documenta șoferii ale căror automobile nu sunt echipate cu pneuri de iarnă

10:26 | 16.02.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare (INP) vor stopa și documenta, începând de astăzi, șoferii ale căror automobile sunt echipate cu pneuri necorespunzătoare sezonului, transmite MOLDPRES.

„Chiar dacă ne aflăm la sfârșit de iarnă, în urma multiplelor atenționări și recomandări din partea INP, foarte mulți șoferii au neglijat principalele reguli de siguranță pentru acest sezon, și anume, deplasarea pe un drum acoperit de zăpadă sau polei cu pneuri de vară”, a specificat pentru agenție ofițerul de presă al INP, Natalia Golovco.

Sursa citată a precizat că șoferii care pornesc la drum, nefiind echipați cu pneuri de iarnă, riscă să fie sancționați contravențional, însă cel mai grav, pot provoca accidente rutiere cu consecințe fatale. „Dacă automobilele nu vor fi echipate cu pneuri corespunzătoare, șoferii riscă amenzi de la 150 la 300 de lei”, a spus Golovco.

Potrivit Regulamentului Circulației Rutiere, șoferii sunt obligați să echipeze automobilele cu pneuri de iarnă în momentul în care traseul este acoperit cu zăpadă, ghețuș sau polei.

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării au avut loc 10 accidente rutiere, dintre care șapte tamponări ale persoanelor în afara trecerilor de pietoni. În urma accidentelor, o persoană a decedat.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18001254

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!