ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Directorul SIS, Vitalie Pîrlog, a depus cererea de demisie

10:20 | 20.02.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Vitalie Pîrlog solicită Parlamentului inițierea procedurilor privind demisia din funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate. Cererea de demisie a fost depusă ieri, la Parlament, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

”Opțiunea de a mă retrage din funcția de director al SIS și de a activa în continuare doar pe dimensiunea INTERPOL are la bază dorința de a continua acele reforme importante la inițierea cărora am coparticipat în Comisia de Control al Fișierelor INTERPOL”, se menționează în cerere.

Cererea de demisie este în proces de examinare la Comisia juridică, numiri și imunități.

Vitalie Pîrlog a fost numit de Parlament în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate, pentru o perioadă de cinci ani, în decembrie 2017.

img18001336

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!