ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți funcționari publici turci au cerut azil politic în Grecia

10:38 | 20.02.2018 Categorie: Externe

Atena, 20 feb. /MOLDPRES/. Un număr de 17 cetățeni turci au cerut azil politic în Grecia. Paza de coastă a Greciei a anunțat că a găsit mai multe persoane într-o barcă gonflabilă lângă insula grecească Inuses. „Este vorba despre funcționari publici și un judecător, care declară că riscă să fie arestați din cauza persecuțiilor regimului Erdogan”, scrie site-ul politischios.gr, citat de MOLDPRES.

Autoritățile grecești nu dezvăluie mai multe detalii cu privire la identitatea lor și locația exactă a acestora din motive de securitate a cetățenilor turci.

Cu o săptămână în urmă, o cetățeancă turcă de 37 de ani s-a înecat în râul Evros, împreună cu copiii săi de 3 și 11 ani, în timp ce încercau să fugă în Grecia, deoarece, conform unor publicații locale, femeia se temea de persecuțiile autorităților turce, anunță ria.ru.

De la lovitura militară eșuată din iulie 2016 din Turcia, au fost arestați peste 50 mii de oameni, au fost demiși sau suspendați de la locul de muncă peste 140 mii de funcționari publici, inclusiv militari. 

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!