ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol de Dumitru Matcovschi va avea loc la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”

13:59 | 21.02.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Spectacolul „Pomul vieţii” de Dumitru Matcovschi în regia lui Sandu Cozub va avea loc mâine, la ora 18.00, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, spectacolul "Pomul vieţii" prezintă povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorb cu patimă din cupa suferinţelor omeneşti. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingând coardele sufletului omenesc. Este un spectacol care denunţă metehnele societăţii noastre. Versurile matcovschiene: "Sfântă ni-i casa, din leagăn de dor ce coboară" exprimă un adevăr simplu şi profund al protagoniştilor spectacolului. "Pomul vieţii" ne îndeamnă să oprim suferinţa pentru totdeauna.

Tot mâine, la 18.00, la Teatrul Republican „Luceafărul” va fi jucat spectacolul „Mascarada” de M. Lermontov, iar la 18.30, la Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov” – spectacolul „Caracter rusesc”, după operele lui A. Tolstoi, V. Şukşin, E. Evtuşenko şi K. Paustovski, şi la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” – spectacolul „Trubadurul”, operă în trei acte de Giuseppe Verdi.

Vineri, la 18.00, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” va fi prezentat spectacolul „Aveţi ceva de declarat?” de Georges Feydeau, la Teatrul Republican „Luceafărul” - spectacolul „Striptease masculin sau Goi-puşcă” după Anthony McCarten şi la Teatrul Naţional „Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul „Totul despre noi” de Constantin Cheianu.

În aceeaşi zi, la 18.30, la Teatrul Naţional „Eugene Ionesco” va fi jucat spectacolul „Ultima noapte la Madrid” de Brian McAvera şi la Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov” – spectacolul „Timp de dragoste şi ură” după piesa lui Joshua Sobol „Ghetto”.

Tot vineri, la 18.00, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” va fi inaugurat Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Romaniței "Crizantema de Argint", ediția a XXII-a, care se va desfăşura până la 25 februarie, iar la Sala cu Orgă din Chişinău - „Concert pe Întuneric”, un recital de pian de Marcel Lazăr.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img18001393

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!