ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Memorialul de box ”Pavel Lușcevschi” se va desfășura, în premieră, la Edineț

09:16 | 22.02.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Memorialul de box ”Pavel Lușcevschi” va avea loc, pentru prima dată, cu începere de mâine, la Edineț (circa 200 kilometri Nord de Chișinău), transmite MOLDPRES.

”Am decis să schimbăm puțin locul disputării turneului în scopul popularizării boxului. Am ținut cont, în acest context,  și de dorința amatorilor de box din acest oraș cu frumoase tradiții sportive, a oamenilor care și-au exprimat doleanța de a sprijini buna derulare a competiției. Va fi, sunt sigur, un concurs interesant, competitiv, organizat conform tuturor rigorilor internaționale”, a declarat ieri într-o conferință de presă Antrenorul emerit Petru Caduc, animatorul principal al turneului.

Potrivit lui, au confirmat  participarea la memorial boxeri din Italia, Israel, Ucraina, România, Belarus, Republica Moldova. ”Vor fi multe meciuri interesante. Turneul va constitui un bun test pentru mulți dintre membrii lotului național: Dumitru Galagoț, Mihail Cvasiuc; Alexei Zavatin, Vasile Belous, Victor Carapcevschi. Câțiva dintre ei urmează să participe anul curent la Campionatul Mondial Universitar”, a precizat tehnicianul.

Memorialul se va desfășura pe 23-25 februarie la Casa de cultură din Edineț. Actuala ediție este jubiliară, a 20-ea. Antrenorul Pavel Lușcevschi a pregătit o pleiadă de boxeri cu renume. Unul dintre elevii săi este Antrenorul emerit Petru Caduc, care i-a educat pe medaliații olimpici Vitalie Grușac (Sydney, 2000) și Veaceslav Gojan (Beijing, 2008), premianții Campionatelor Europene Victor Cotiujanschi, Dumitru Galagoț, Vasile Belous. Edițiile precedente ale memorialului ”Pavel Lușcevschi” au avut loc la Grimăncăuți și Briceni.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img18001415

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!