ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O rezoluţie pro-Moldova a fost înregistrată în Congresul american

09:29 | 22.02.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. O rezoluţie pro-Moldova a fost înregistrată recent de doi congresmeni David Price și Pete Olson în Camera Reprezentanților a Congresului SUA. Gestul oficialilor americani a fost salutat de conducerea Partidului Democrat din Moldova care s-a arătat încrezătoare că documentul va primi în curând votul Camerei Reprezentanților din SUA,“fapt ce va contribui la întărirea dialogului strategic dintre R. Moldova și Statele Unite”, comunică MOLDPRES.

Documentul depus de cei doi congresmeni, care sunt şi copreşedinţi ai Grupului de Prietenie SUA – Moldova, va statua sprijinul SUA pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova și soluționarea conflictului transnistrean, precum și dorința de intensificare a cooperării moldo-americane.

Potrivit unui comunicat emis de serviciul de presă al democraţilor, formaţiunea consideră binevenită menționarea într-un document oficial, înaintat legislativului american, “a sprijinului SUA pentru integritatea teritorială a țării noastre și rezolvarea conflictului transnistrean, precum și a dorinței de intensificare a cooperării moldo-americane”.

„Ne exprimăm aprecierea pentru faptul că acest document reafirmă dreptul Moldovei de a-și stabili parteneriatele externe „fără constrângeri sau presiuni din exterior”, inclusiv în ceea ce privește aprofundarea relațiilor țării noastre cu Uniunea Europeană. Notăm, în același timp, că prietenii americani ai Moldovei sunt alături de țara noastră în eforturile ei de consolidare a democrației, de dezvoltare economică, de continuare a reformelor, dar și de creștere a securității energetice și de protejare a spațiului informațional. Avem încredere că această rezoluție va primi în curând votul Camerei Reprezentanților din SUA, ceea ce va contribui la întărirea dialogului strategic și la colaborarea dintre Moldova și Statele Unite pe plan politic, economic, social și de securitate”, se arată în comunicat. 

În luna decembrie a anului trecut conducerea PDM a întreprins o vizită la Washington. În cadrul acesteia liderul democraţilor Vlad Plahotniuc s-a întâlnit cu congresmanul Pete Olson, cu care a discutat despre consolidarea relațiilor moldo-americane și sprijinul american pentru Republica Moldova.

(Reporter A. Zara, editor  M. Jantovan)

img18001416

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!