ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol al unui ansamblu din China a avut loc la Filarmonica Națională

11:00 | 08.03.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 8 mar. /MOLDPRES/. Un spectacol cu genericul ”Vocea Mongoliei interioare” al  Ansamblului  ”Anda Union” din China a avut loc ieri seară la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” din  Chișinău,  în cadrul celei de-a 52-a ediții a Festivalului   Internațional de Muzică ”Mărțișor”, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, genericul spectacolului face referire la punctul de origine al membrilor ansamblului și al muzicii promovate de aceștia  - teritoriul antic mongol ce aparține astăzi  Republicii Populare Chineze.

La eveniment au participat secretarul de stat  în domeniul culturii al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Andrei Chistol, Zhang Yinghong, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în R. Moldova, dna Zhang Yanjun, secretarul I al Ambasadei Chinei în R. Moldova, alte persoane oficiale.

În alocuţiunea sa, Ambasadorul Zhang Yinghong a  menţionat că China şi R. Moldova sunt  prieteni şi parteneri foarte buni, iar prietenia dintre popoarele noastre are o istorie îndelungată.  Potrivit oficialului, schimburile culturale au fost întotdeauna puntea care leagă prietenia dintre cele două ţări, specificând că  China participă cu regularitate, de mai mulți ani, la Festivalul Internațional de Muzică ”Mărțișor”.

La rândul său, secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol,  a remarcat că schimburile culturale dintre cele două țări constituie un bun prilej de a ne cunoaște reciproc.

În cadrul spectacolului, au răsunat mai multe piese care reflectă rădăcinile  poporului mongol din China.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img18001892

img18001892

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!