ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat din Bălţi a fost reţinut de CNA după ce a extorcat 500 de euro pentru eliberarea unui permis auto

12:09 | 14.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Un bărbat din Bălți a fost reţinut de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) după ce a extorcat și primit de la un tânăr suma de peste 500 de euro pentru organizarea eliberării unui permis de conducere, comunică MOLDPRES.

Ofiţerul de presă al CNA, Victoria Timuş, a specificat că bărbatul ar fi pretins și primit de la un tânăr 300 de euro și 4800 de lei, sub pretextul că poate influența membrii Comisiei de examinare din cadrul Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Bălți, în scopul determinării acestora să evalueze pozitiv cunoștințele și să elibereze permisul de conducere.

În această dimineață, urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit de trafic de influență și reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la şase ani de închisoare sau amendă de până la 200 mii de lei.

Potrivit datelor statistice oferite de serviciul de presă al CNA, de la începutul anului curent au fost pornite 65 dosare penale pentru trafic de influenţă.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!