ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat și concubina sa au fost condamnați la închisoare pentru trafic de persoane

10:07 | 15.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Un bărbat din raionul Basarabeasca a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar concubina acestuia la șapte ani de detenție pentru trafic de persoane, în scop de exploatare prin cerşetorie, relatează MOLDPRES.

Potrivit procurorilor, în ianuarie 2016, cei doi au recrutat un bărbat şi l-au forţat să cerşească în mai multe intersecţii din centrul capitalei. Noaptea, acesta era adăpostit într-o clădire părăsită din sectorul Botanica.

Timp de două săptămâni, prin ameninţări și violență, concubinii au obligat victima să le predea sumele de bani obţinute prin cerşetorie. Bărbatul a reuşit să scape de agresori, întrucât cazul a fost sesizat de oamenii legii.

Sentinţa este cu drept de atac.

Conform datelor Procuraturii Generale, instanțele de judecată au emis anul trecut patru sentinţe de condamnare în privința a opt inculpaţi, învinuiți de organizarea cerşetoriei.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!