ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrele din capitală vor prezenta sâmbătă şi duminică 18 spectacole

17:41 | 16.03.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Optsprezece spectacole pentru copii şi maturi vor fi jucate în acest weekend pe scenele teatrelor profesioniste din Chişinău, informează MOLDPRES.

Sâmbătă, la ora 11.00, la Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici” va avea loc spectacolul „Surioara Alionuşka şi frăţiorul Ivanuşka”, după o poveste populară rusă.

În aceeaşi zi, la 18.00, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” va fi prezentat spectacolul „Filumena Marturano sau divorţ în stil italian” de Eduardo De Filippo, la Teatrul Naţional „Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul ”Made in Moldova” de Constantin Cheianu, la Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov” - spectacolul „Proştii” de Neil Simon şi la Teatrul „De pe strada Trandafirilor” – spectacolul „Suflete moarte” de N. V. Gogol.

Tot sâmbătă, la 18.30, Teatrul Naţional „Eugen Ionesco” îşi aşteaptă publicul la spectacolul „Iubirea la Proşti” de Francis Veber şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” – la spectacolul  „Tosca”, operă în trei acte de Giacomo Puccini.

Duminică, la 11.00, la Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici” va avea loc spectacolul „Elefănţelul curios”, poveste muzicală bazată pe lucrările lui R. Kipling, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” – spectacolul „Rapunzel. O poveste încâlcită”, la Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov” – spectacolul „Cenuşăreasa” de Charles Perrault şi la 12.00, la Teatrul „Luceafărul” – spectacolul „Hansel şi Gretel” de Fraţii Grimm.

În aceeaşi zi, la 18.00, Teatrul „Luceafărul” readuce în scenă spectacolul „Un caz neordinar într-un spital familial” după Rey Cooney, Teatrul Naţional „Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul „Doctor de femei” de Georges Feydeau, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” – spectacolul „Cântec de leagăn pentru bunici” de  Dumitru Matcovschi, Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov – spectacolul „Mireasa” de A. Ostrovski şi Teatrul „De pe strada Trandafirilor” – spectacolul „Suflete moarte” de N. V. Gogol.

Tot duminică, la 18.30, la Teatrul  Naţional „Eugene Ionesco” va fi jucat spectacolul „Chiriţa în provincie” de Vasile Alecsandri şi la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, la 19.00, – spectacolul „Bucătăria”, o continuare a serialului cu aceeaşi denumire din Rusia.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img18002125

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!