ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova și Bosnia şi Herţegovina vor coopera pe segmentul integrării europene

12:13 | 20.03.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. Republica Moldova și Bosnia şi Herţegovina vor coopera pe segmentul integrării europene, potrivit unei declarații care a fost semnată astăzi la Chișinău de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi și omologul său din Bosnia şi Herţegovina, Igor Crnadak, relatează MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, cei doi oficiali au declarat că întrevederea de astăzi reprezintă un imbold pozitiv în dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări.

„Astăzi am avut un dialog deschis și am stabilit să conlucrăm mai dinamic în domeniul social, economic, agricol și cultural. Mizăm pe o cooperare bilaterală întrucât avem aceleași interese. La fel, am convenit să avem un dialog economic mai activ prin instituirea unui consulat onorific al R. Moldova în Bosnia şi Herţegovina. Totodată, am reiterat că integrarea europeană reprezintă o prioritate pentru țara noastră”, a spus Ulianovschi.

La rândul său, ministrul Afacerilor Externe al Bosniei şi Herţegovina a specificat că un scop important pentru cele două țări este conlucrarea între instituțiile statului. „În prezent, există 25 de contracte de colaborare care au fost deja semnate. Ne dorim să conlucrăm și cu Serviciul Vamal și Ministerul Justiției și să ne împărtășim experiența politică și economică”, a afirmat Igor Crnadak.

Ministrul Afacerilor Externe al Bosniei şi Herţegovina, Igor Crnadak, întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 19–21 martie. Programul acesteia include întrevederi cu conducerea de vârf a R. Moldova şi la alte instituţii sectoriale.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18002211

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!