ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii au stabilit identitatea bărbatului care a provocat explozia din capitală

13:12 | 20.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. Bărbatul, care a provocat explozia din capitală, are vârsta de 50 de ani și este originar din mun. Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Alexandru Pînzari, în cadrul unei conferințe de presă, transmite MOLDPRES.

Sursa citată a menționat că deflagrația s-a produs în timp ce suspectul a scăpat obiectul explozibil din mână sau acesta ar fi căzut din rucsac.

„Până în prezent, obiectul explozibil nu a fost identificat. Potrivit martorilor, bărbatul ar fi intrat în magazin în jurul orei 11:00. Acesta ar fi luat 10 pachete de țigări și a mers la tejghea. Vânzătoarea i-a cerut să le achite, însă acesta a refuzat. În acel moment, din mână sau din rucsac a căzut obiectul explozibil, care a deflagrat la ieșirea din magazin. Puterea de distrugere a fost îndreptată spre stradă”, a specificat Pînzari.

În urma exploziei, bărbatul a decedat la fața locului. „A doua persoană care a murit este un bărbat ce trecea prin apropiere. Bărbatul, din cauza căruia s-a produs explozia, a fost anterior judecat. În prezent, adiacentul locului este în afara oricărui pericol. Totodată, putem afirma cu siguranță că nu este vorba de un atentat”, a spus șeful IGP.

Două persoane au decedat astăzi în urma unei explozii produse într-un magazin alimentar. Deflagrația a avut loc pe str. Armenească, intersecție cu Alexei Mateevici din capitală.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!