ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două persoane au fost reţinute de CNA după ce au vândut ilegal apartamente la Cahul

14:04 | 21.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie au destructurat o schemă frauduloasă de deposedare de imobile la Cahul. Ca rezultat, două persoane, dintre care un registrator de la Oficiul teritorial cadastral Cahul, au fost reţinute, relatează MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, cei doi sunt suspectaţi că, acționând în complicitate, ar fi înstrăinat ilegal două apartamente, amplasate în municipiul Cahul. Bărbații identificau proprietari pe care îi deposedau de apartamente, în baza unor hotărâri de judecată inexistente și a unor acte false.

Conform sursei citate, în primul caz, registratorul ar fi înregistrat ilegal un apartament, fără a verifica autenticitatea buletinului de identitate și a extrasului hotărârii de judecată, prezentate de complicele său. În cel de-al doilea caz, în baza aceluiași act de identitate fals și a unei alte hotărâri judecătorești inexistente, au fost deposedați de dreptul de proprietate succesorii legali ai unei persoane decedate.

Ulterior, apartamentele au fost vândute prin persoane interpuse cu 500 mii de lei şi cu 354 mii de lei, astfel fiind cauzate daune în proporții considerabile posesorilor de drept ai apartamentelor, precum și intereselor publice.

În cazul dat a fost iniţiată o cauză penală pentru escrocherie și exces de putere. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi cei doi riscă până 15 ani de închisoare.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!