ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un om de afaceri și un funcționar al Primăriei capitalei vor fi judecați în dosarul „parcărilor cu plată”

12:32 | 22.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Un om de afaceri și un funcționar din cadrul Primăriei municipiului Chișinău vor fi judecați în dosarul „parcărilor cu plată” din capitală, relatează MOLDPRES.

Potrivit procurorilor, omul de afaceri este învinuit că a îndemnat funcționari din Primăria capitalei să organizeze un concurs inechitabil și să desemneze un câștigător prestabilit, ce urma să gestioneze parcările cu plată din mun. Chișinău.

Totodată, funcționarul din Primăria capitalei este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu prin derularea unei licitații neloiale. Bănuitul a semnat contractul de parteneriat public-privat dintre Primăria mun. Chişinău şi o companie nerezidentă înregistrată în Austria, în lipsa aprobării Consiliului Municipal Chișinău. Prevederile contractului erau în defavoarea municipiului Chișinău, acestea fiind avantajoase doar companiei câștigătoare.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 3 ani de închisoare, cu achitarea cheltuielilor judiciare.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!