ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetăţeni din peste 30 de ţări vor putea călători în R. Moldova fără vize

12:55 | 23.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Parlamentul a adoptat astăzi un proiect de lege ce prevede abolirea regimului de vize la traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova de către cetățenii a 33 de state, comunică MOLDPRES.

Modificările legislaţiei au fost susţinute de 60 de deputaţi prezenţi la şedinţa plenară.

Printre statele a căror cetăţeni vor putea călători în Moldova fără vize se numără Brazilia, Republica Columbia, Statele Unite Mexicane, Republica Guatemala, Republica Insulelor Marshall, Republica Panama, Republica Paraguay, Republica Mauritius. Totodată, şapte din cele 33 de state au ridicat unilateral obligativitatea deținerii vizei de intrare pentru cetățenii Republicii Moldova.

Potrivit autorilor proiectului, această iniţiativă va facilita cooperarea economică, atragerea investiţiilor, dezvoltarea turismului şi a altor sectoare prioritare pentru statul nostru, dar şi eventuale facilități de călătorie în viitor pentru cetăţenii Republicii Moldova.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!