ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oraşele Cahul și Galați au semnat un acord de colaborare

15:14 | 28.03.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Primarii municipiilor Cahul și Galați (România) au semnat ieri o înțelegere de colaborare dintre cele două localități, transmite MOLDPRES.

„Facem un pas mare după o sută de ani de la un mare moment, facem un pas în timp, și două municipalități înfrățite deja mai fac un pas spre o colaborare extrem de frumoasă și firească. Astăzi deschidem ușa unor viitoare colaborări din punct de vedere economic, cultural și alte domenii”, a declarat la eveniment primarul de Galați, Ionuț Pucheanu.

La rândul său, Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul, a menţionat că acordul este important atât pentru cele două comunități, cât și pentru întreg neamul. “Este un act aprobat de către 27 de consilieri de la Cahul și 27 de consilieri din municipiul Galați. Este important ca obiectivele stabilite să nu rămână doar un act. Vrem ca în acest an colaborarea noastră să fie amplificată pe toate dimensiunile: social, cultural, economic”, a subliniat Nicolae Dandiş, citat de ziuadeazi.md.

Înțelegerea de cooperare prevede că cele două municipii "sunt de acord să efectueze în conformitate cu principiile egalităţii și avantajului reciproc, schimburi de experienţă şi activităţi de cooperare pentru a facilita prosperitatea şi dezvoltarea comună".

Unul dintre obiectivele înţelegerii se referă la elaborarea şi implementarea în comun a unor proiecte în cadrul Programului Operaţional Comun România - Republica Moldova 2014-2020, precum şi în cadrul altor proiecte de cooperare teritorială europeană. Totodată, administraţiile celor două localităţi se angajează să încurajeze întreprinzătorii locali, să participe la sesiuni de schimburi de experienţă şi misiuni economice şi să se informeze reciproc în privinţa oportunităţilor de atragere şi finanţare a proiectelor de dezvoltare.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img18002506

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!