ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”I. L. Caragiale” din București va prezenta două spectacole pe scena Naționalului din Chișinău

17:43 | 28.03.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Două spectacole ale Teatrului Național ”I. L. Caragiale” din București vor avea loc vineri, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din capitala R. Moldova. Evenimentul face parte din proiectul ”Teatru românesc la București, Iași și Chișinău”, dedicat Centenarului Marii Uniri, informează MOLDPRES.

Astfel, pe 30 martie, la 17.00, în Sala Studio ”Valeriu Cupcea” a Naționalului din Chișinău, teatrul din Bucureşti va prezenta spectacolul „Moftul român” de I. L. Caragiale, monospectacol cu şi de Lari Georgescu. În aceeași zi, la ora 19.00, în Sala Mare, teatrul bucureștean va juca spectacolul „Două loturi” de I. L. Caragiale în regia lui Alexandru Dabija.

Tot vineri, la ora 11.00, la Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” va fi jucat spectacolul ”Capra cu trei iezi” de Ion Creangă, iar la ora 18.00, la Teatrul Republican ”Luceafărul” – spectacolul ”Ciuleandra” după Liviu Rebreanu, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul ”Cioara albă” de Iuri Rîbcinschi și la ora 18.30, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov”- spectacolul ”Salut din lumea cealaltă sau ”Fiți sănătoși!”.

Mâine, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” își așteaptă publicul la spectacolul ”Pomul vieții” de Dumitru Matcovschi în regia lui Alexandru Cozub. Potrivit organizatorilor, "Pomul vieţii" este povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorb cu patimă din cupa suferinţelor omeneşti. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingând coardele sufletului omenesc.

În aceeași zi, la ora 18.00, la Teatrul Republican ”Luceafărul” va avea loc spectacolul ”Mascarada” de M. Lermontov și la ora 18.30, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” – spectacolul ”Trei vieți ale Isadorei Duncan” de Z. Sagalov.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img18002523

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!