ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe parcursul lunii aprilie se fac revizii ale fondului forestier

11:01 | 13.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Angajaţii “Moldsilva” vor efectua, până la sfârşitul lunii aprilie, reviziile planificate pentru primăvara anului curent în spaţiul forestier național, transmite MOLDPRES cu referire la surse din cadrul instituţiei.

Acest control prevede inspectarea situației privind tăierile ilicite, dotarea cu echipamente antiincendiare, nivelul lucrărilor de salubrizare a fondului forestier. Totodată, urmează să fie verificată starea drumurilor de pădure, precum şi a celor de acces, a sediilor cantoanelor silvice, (necesitatea de reparație curentă sau capitală).

În aprilie, de asemenea, specialiștii silvici controlează exploatarea forestieră, eliberarea parchetelor de masă lemnoasă, ajutorarea regenerării naturale, păstrarea semințelor, semănatul în pepiniere, plantarea culturilor silvice.

“Moldsilva” atenţionează că tăierile forestiere de toamnă-iarnă se vor încheia în perioada 15 aprilie – 1 mai. Tot în această perioadă demarează lucrările de regenerare și împădurire pentru prima jumătate a anului 2018. Astfel, în fondul forestier al Republicii Moldova este planificată plantarea culturilor silvice pe o suprafață de 402 ha, ajutorarea regenerării naturale – pe 2659 ha, pregătirea solului - 484 ha, semănatul în pepinieră se va face pe o suprafaţă de 20 ha, urmând să fie recoltate peste trei mii de kg de semințe.

Reviziile vor fi desfăşurate inclusiv pe terenurile arendate în scopuri de recreere și cinegetice.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18002996

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!