ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat din Telenești a fost reținut pentru trafic de influență

16:42 | 17.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 17 apr. /MOLDPRES/. Un bărbat din Telenești a fost reținut astăzi pentru trafic de influență. Acesta ar fi cerut și primit 1100 de euro pentru a elibera un permis de conducere, transmite MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), banii au fost ceruți de la un tânăr. În schimbul acestora, suspectul urma să influențeze membrii Comisiei de examinare să evalueze pozitiv cunoștințele și să elibereze permisul de conducere de categoria B pe numele tânărului. Pentru că nu s-a ținut de cuvânt, bărbatul fost denunțat la CNA.

Bănuitul a fost prins în flagrant delict în momentul primirii celor 1100 de euro, bani care au fost transmiși sub controlul CNA.

Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la șase ani de închisoare sau amendă de până la 200 mii de lei.

De la începutul anului, CNA a documentat 13 cazuri de corupție, cu mită ce variază între 450 și 1200 de euro pentru un permis de conducere.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!