ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Conducerea FC Dacia Chișinău riscă până la 6 ani de închisoare pentru evaziune fiscală

16:58 | 19.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Factorii de decizie din cadrul clubului de fotbal FC Dacia Chișinău riscă până la șase ani de închisoare sau amendă de până la circa 270 mii de lei în dosarul de evaziune fiscală, transmite MOLDPRES.

Solicitată de agenție, purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Anișoara Botez, a specificat că, pentru recuperarea prejudiciului de 10 mln de lei, va fi aplicat sechestru asupra unui teren de 7 ha, unde se află clădirile ce aparțin clubului de fotbal.

În acest dosar, procurorii au audiat personalul clubului și fotbaliștii privind salariile oferite în plic și organizarea meciurilor trucate. În acest sens, a fost numit și un control fiscal.

După primirea rezultatelor controlului fiscal, cauza penală urmează a fi trimisă în instanța de judecată. Făptuitorii riscă închisoare și amendă, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

Directorul clubului de fotbal nu se află pe teritoriul Republicii Moldova din septembrie 2017.

Procurorii au descins în această dimineață la factorii de decizie și angajații clubului de fotbal FC Dacia Chișinău. Potrivit organului de drept, în perioada ianuarie 2014 – februarie 2017, factorii de decizie ai clubului au inclus în documentele contabile, fiscale sau financiare date denaturate privind veniturile/cheltuielile reale și au efectuat achitări neoficiale către staff-ul tehnic și jucătorii clubului în sumă de circa ‎3 mln de euro.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!