ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regina Angliei şi-a anunţat succesorul la conducerea Commonwealth-ului

18:47 | 20.04.2018 Categorie: Externe

Londra, 20 apr. /MOLDPRES/. Liderii Comunităţii Naţiunilor (Commonwealth) au stabilit, la recomandarea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, ca prinţul Charles să fie succesor la conducerea organizaţiei, informează cotidianul The Guardian, citat de Mediafax și MOLDPRES.

Rolul nu este ereditar, dar regina Elisabeta, care sâmbătă va împlini 92 de ani, a exprimat "dorinţa sinceră" de a fi succedată de fiul ei.

"Am dorinţa sinceră ca organizaţia Comunitatea Naţiunilor (Commonwealth) să continue să ofere stabilitate şi continuitate pentru generaţiile viitoare şi să decidă ca într-o zi prinţul Charles să continue activitatea importantă iniţiată de tatăl meu în 1949", a declarat regina la reuniunea desfăşurată la Castelul Windsor.

Liderii Comunităţii Naţiunilor (Commonwealth) au acceptat dorinţa reginei, informează agenţia Press Association.

(Editor A. Răileanu)

img18003233

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!