ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile vor asigura respectarea drepturilor cetățenilor străini la plasarea în câmpul muncii

14:46 | 24.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Autoritățile vor asigura respectarea drepturilor cetățenilor străini în timpul plasării în câmpul muncii, potrivit unui Acord semnat astăzi de către directorul Biroului migrație și azil al MAI, Olga Poalelungi, și reprezentantul Inspectoratului de Stat al Muncii, Dumitru Stăvilă, transmite MOLDPRES.

Acordul prevede colaborarea între reprezentanții domeniului muncii, securităţii şi sănătăţii în muncă și are drept scop combaterea încălcărilor privind regulile de plasare în câmpul muncii a cetăţenilor străini sau apatrizilor.

Documentul prevede acţiuni de legalizare a raporturilor de muncă. În acest sens, vor fi conjugate mai multe eforturi și acțiuni de reglementare, supraveghere, cercetare, instruire, sensibilizare ş.a.

Colaborarea se va baza pe consolidarea capacităţilor profesionale, pe realizarea acţiunilor comune de sensibilizare a publicului larg asupra consecinţelor nerespectării legislaţiei, iar scopul principal este respectarea intereselor cetăţenilor străini şi apatrizilor.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!