ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE susţine mai multe proiecte menite să consolideze relaţiile comunitare de pe ambele maluri ale Nistrului

18:25 | 27.04.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. Mai multe proiecte ale organizaţiilor neguvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului vor fi susţinute în acest an de Uniunea Europeană, pentru a consolida încrederea comunităților pedagogice din R. Moldova și regiunea transnistreană, transmite MOLDPRES.

Uniunea Europeană a elaborat în 2009 un program de sprijin pentru finanțarea proiectelor comune pe ambele maluri ale Nistrului, care au drept scop edificarea relațiilor pașnice, prevenirea și soluționarea conflictelor. Programul prevede apropierea Chișinăului și Tiraspolului, prin creșterea încrederii și susţinerea inițiativelor comune, care implică părțile interesate.

În 2018, în cadrul acestui program, Institutul pentru Democrație (Comrat), în parteneriat cu Societatea de Cultură Bulgară „Rodoliubețs“ (Tiraspol) și Centrul pentru protecția și promovarea drepturilor femeii tinere (Chișinău) urmează să valorifice trei granturi. Sursele vor fi folosite de către mai multe ONG-uri în cadrul proiectului „Creșterea încrederii reciproce dintre cadrele didactice de pe cele două maluri ale Nistrului: Formarea capacităților regionale pentru dezvoltarea continuă a competențelor profesorilor în domeniul metodelor moderne pro-active de educație pentru drepturile omului“.

Trei inițiative comune ale ONG-urilor de pe cele două maluri ale Nistrului prevăd consolidarea încrederii prin activități educaționale în domeniul drepturilor omului.

În prezent, toate cele trei proiecte sunt puse în aplicare, contribuind la formarea de parteneriate durabile și a potențialului societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului prin crearea unor platforme comune de cooperare a cadrelor didactice. Pe parcursul lunii mai urmează să fie selectate alte şapte proiecte de acest fel.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18003483

img18003483

img18003483

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!