ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Formația Olimpus-85 Under-18 a cucerit titlul de campioană națională la handbal

16:51 | 10.05.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 10 mai. /MOLDPRES/. Echipa Școlii specializate nr. 2 Olimpus-85 Chișinău Under-18 a intrat astăzi, la complexul de sporturi Alexia din capitală, în posesia medaliilor simbolice de aur ale campionatului național de handbal masculin, relatează MOLDPRES.

Asta chiar dacă în ultimul meci disputat în cadrul celei de-a două faze finale a turneului i-a cedat formației Școlii specializate nr. 1 din Tiraspol cu scorul 21-27. Avantajul de puncte acumulat în partidele precedente – 20 – i-a asigurat titlul de campioană în avans, iar partida jucată a fost, în fond, o posibilitate a antrenorilor Ruslan Verejan și Boris Pogonii să-i urmărească în teren pe mulți dintre jucătorii de rezervă.

Iată componența completă a echipei-campioană: Maxim Focșuc, Eric Enescu, Dumitru Jucov, Serghei Pogonii, Alexei Lebinschi, Cristian Bortă, Dan Codreanu, Andrei Cojocaru, Florin Castraveț, Dorin și Dan Onceanu, Serghei Moraru, Nicolae Nataluha, Alexandru Șușevici, Laurențiu Daranuță, Dumitru Sava, Cristian Horomneac, Vasile Stici și Cristian Chicuș. ”Muncim aproximativ șase ani cu ei”, a precizat pentru agenție antrenorul-consultant Leonid Gordievschi.

Handbaliștii tiraspoleni, pregătiți de frații Alexei și Alexandru Covalciuc, ambii arbitri de clasă internațională, au ocupat locul doi. Ei au totalizat 14 puncte. Același punctaj a adunat și echipa Școlii specializate nr. 2 Fortuna Chișinău, dar ei au cedat în meciul direct tiraspolenilor și s-au clasat pe locul trei.

Pe poziția a patra din top s-a situat echipa orașului Drochia. Locul cinci a revenit formației din Bălți, iar pe locul șase s-au situat tinerii handbaliști din Fălești.

La faza finală a fost prezent și secretarul general al Federației Moldovenești de Handbal, Nicolae Vizitiu, arbitru internațional. ”Evident, ne dorim un număr mai mare de echipe participante, vrem ca handbalul să devină mai popular. Sistemul existent de educare a jucătorilor trebuie, însă, să fie restructurat, modificat esențial. Și nu doar în domeniul handbalului. Sistemul sovietic de pregătire a fost demolat, iar cel occidental nu este, cu regret, aplicat în practică pe tot ansamblul sportului moldovenesc”, a declarat oficialul pentru agenție. El a mulțumit clubului Olimpus-85 pentru efortul organizatoric depus în desfășurarea turneului final. ”Acest club a oferit pe gratis sala de joc, este un model care trebuie să fie urmat și de alte echipe”, a adăugat Nicolae Vizitiu.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img18003808

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!