ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Profesori de pe ambele maluri ale Nistrului au fost instruiți în metodele proactive de lucru cu tinerii în domeniul drepturilor omului

17:11 | 11.05.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Centrul pentru Promovarea și Protecția Drepturilor Tinerilor Femei a organizat astăzi un seminar pentru profesorii din Chișinău și cei din regiunea transnistreană privind metodele de aplicare în școli a exercițiului "Horoscopul sărăciei".

Seminarul s-a bazat pe manualul «Compas» de Educație pentru Drepturile Omului cu participarea tinerilor, elaborat de Consiliul Europei.

Instruirea cadrelor didactice de pe cele două maluri ale Nistrului s-a făcut în comun. În așa mod, și între comunitățile pedagogice se formează niște relații permanente, ceea ce duce la creșterea încrederii între acestea.

Acest seminar este finanțat de Uniunea Europeană și de Ambasada Olandei la București.

Seminarul a avut sarcina de a medita asupra capacităților limitate ale oamenilor săraci și asupra dificultăților cu care aceștia se confruntă în încercarea de a profita de oportunitățile care le sunt oferite, de a înțelege cercul vicios al sărăciei, de a promova justiția socială, demnitatea umană și responsabilitatea, de a practica abilitățile în utilizarea metodelor active în procesul de predare a drepturilor omului.

În timpul seminarului, profesorii s-au familiarizat cu metodologia de organizare a exercițiului "Horoscopul sărăciei", elaborând acest exercițiu în 3 grupe. Profesorii au compus un horoscop imaginar pentru patru persoane. Folosind imaginația, intuiția și cunoștințele generale, ei au prezis ce se va întâmpla cu acești oameni în anul viitor.

În timpul seminarului, cunoștințele și abilitățile de compoziție creativă sunt combinate pentru a studia problemele asociate cu consecințele sărăciei și pierderea anumitor oportunități de viață de către cei săraci.

O prezentare interesantă a materialului, relevanța acestuia și concentrarea practică a seminarului, precum și activitatea intensă a grupurilor, au trezit un interes deosebit al participanților la eveniment.

După însumarea rezultatelor, participanții au observat că au învățat o mulțime de lucruri noi și utile, indicând faptul că vor putea aplica cunoștințele primite în activitatea lor în instituțiile de învățământ, instruind și tinerii.

Participanții au apreciat la un nivel înalt acest seminar, aducând mulțumiri pentru realizare organizatorilor, moderatorilor, Uniunii Europene și Ambasadei Olandei la București, pentru susținerea unui astfel de eveniment important și util.

img18003867

img18003867

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!