ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PDM face apel către chişinăuieni să iasă duminică la vot

12:48 | 15.05.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 15 mai. /MOLDPRES/. Dacă vrem să se termine dezordinea în Chişinău şi să avem o capitală europeană, trebuie să ieşim cu toţii la vot, însă reprezentanţii Partidului Socialiştilor şi Partidului Liberal și-au pierdut în ultimii ani dreptul moral de a mai gestiona capitala. Afirmaţia a fost făcută astăzi de către purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova /PDM/, Vitalie Gămurari, la finele şedinţei săptămânale a formaţiunii, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, PDM vine cu un apel către toţi chişinăuienii, care își doresc o schimbare, să iasă cu toţii la vot, dacă vor o capitală europeană.

„PDM a venit de la început cu propunerea ca toate partidele pro-europene să se aşeze la masa de negocieri şi să găsească un numitor comun pentru a nominaliza un singur candidat la funcţia de primar al capitalei. Până la urmă, partidele care se declară pro-europene nu au reuşit nominalizarea unei singure persoane şi s-au atacat reciproc, fiecare încercând să-şi promoveze propriul candidat. În urma acestui scenariu, PDM a decis să vină cu un apel pentru electorat, membrii și simpatizanții săi, dar și pentru toți cei care își doresc o schimbare în Chișinău, să iasă la vot pentru a arăta că ne pasă", a opinat Gămurari.

El a specificat că alegătorii trebuie să înţeleagă un lucru, că după activitatea lor din ultimii ani, sunt două partide care nu au dreptul moral să pretindă să mai conducă vreodată capitala. "Este vorba despre Partidul Socialiștilor și Partidul Liberal", a spus Gămurari.

La 20 mai, în capitală, dar şi în municipiul Bălţi, vor avea loc alegeri locale noi. Pentru fotoliul de edil al capitalei în cursa electorală s-au înregistrat 12 candidaţi, unul fiind exclus recent.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18003957

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!