ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul a solicitat urgentarea procesului de consultare publică a Programului „Prima Casă 2”

15:47 | 16.05.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat astăzi Ministerului Finanțelor urgentarea procesului de consultare publică a Programului „Prima Casă 2”, orientat către angajaţii statului, transmite MOLDPRES.

În cadrul ședinței de Guvern, Premierul a specificat că urgentarea este necesară pentru ca Executivul să aprobe cât mai curând documentul, iar bugetarii să poată beneficia de acesta.

„Statul va achita jumătate din costul locuinţelor, restul banilor, dar şi dobânzile, vor fi achitate de funcţionarii de stat timp de 25 de ani. Eligibili la acest program vor fi tinerii care au muncit cel puţin 1 an în instituţiile statului. Guvernul intenționează să dezvolte și alte programe sociale", a afirmat Filip.

Ieri, în cadrul unui briefing, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, a anunţat că în scurt timp în R. Moldova va fi lansat Programul „Prima Casă 2”. În cadrul acestuia, statul va achita jumătate din costul locuinţelor achiziţionate de bugetari.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18004032

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!