ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene

17:10 | 17.05.2018 Categorie: Comunicate

Ambasadorii agreaţi ai Malaysiei, Mexicului și Vietnamului au prezentat copiile scrisorilor de acreditare la MAEIE

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Stadiul actual şi perspectivele dezvoltării relaţiilor bilaterale cu Malaysia, Mexic și Republica Vietnam au constituit subiectele discuţiilor pe care le-a avut secretarul de stat Tatiana Molcean cu ambasadorii agreaţi ai statelor respective.

Discuţiile cu Tajul Aman bin Mohammad, Ambasador al Malaysiei cu reşedinţa la București, Daniel Hernandez-Joseph, Ambasador al Mexicului cu reşedinţa la Atena, şi Nguyen Anh Tuan, Ambasador al Republicii Vietnam, cu reşedinţa la Kiev, s-au axat pe stadiul actual şi perspectivele cooperării bilaterale în domeniul politic, economic şi a schimburilor culturale, diversificării colaborării în alte domenii de interes reciproc.

În cadrul dialogului, interlocutorii au exprimat interes pentru consolidarea cadrului juridic bilateral, Părțile au apreciat colaborarea în cadrul organizaţiilor internaţionale, în mod prioritar coordonarea substanţială în cadrul instituţiilor ONU.

Secretarul de stat Tatiana Molcean le-a urat succes în activitatea pe care ambasadorii o vor desfăşura în ţara noastră şi i-a asigurat atât de sprijinul autorităţilor Republicii Moldova în exercitarea mandatului, cât şi în promovarea iniţiativelor de consolidare a relaţiilor bilaterale cu Malaysia, Mexic și Republica Vietnam.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!