ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul Iurie Leancă a purtat un dialog cu Comisarul European pentru Politica Regională

11:51 | 18.05.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Axele prioritare ale dialogului Republicii Moldova cu Uniunea Europeană au fost discutate în cadrul întrevederii viceprim-ministrului pentru integrare europeană, Iurie Leancă, cu Comisarul European pentru Politica Regională, Corina Crețu, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

„Complementaritatea elementelor cheie ale inițiativelor de cooperare regională ale UE, deschise participării Republicii Moldova cu angajamentele asumate în contextul implementării Acordului de Asociere, generează oportunități noi de avansare a parcursului european în care suntem plenar angajați”, a relevat Iurie Leancă. În acest context, a fost abordată posibilitatea extinderii aplicabilității programelor de cooperare regională cu UE, inclusiv a celor transfrontaliere pentru reabilitarea infrastructurii de transport, în special a podurilor peste râul Prut.

Totodată, oficialii au discutat despre perspectivele pe care noul cadru financiar multianual al Uniunii Europene, al cărui proiect este în proces de elaborare, le-ar oferi pentru crearea unor noi oportunități de replicare în Republica Moldova a bunelor practici ale UE, în ceea ce privește diminuarea disparităților dintre regiuni, dezvoltarea urbană, dar și alte domenii, precum politicile educaționale și pentru tineret.

img18004117

img18004117

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!