ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Selecţionata USEFS a câştigat campionatul naţional universitar de nataţie

13:10 | 18.05.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Reprezentativa Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport (USEFS) a devenit campioană naţională universitară la înot, relatează MOLDPRES.

Ea a dominat clar, practic, la toate probele din cadrul concursului desfăşurat timp de două zile la bazinul USEFS. Pe locul doi s-a clasat selecţionata Academiei de Studii Economice din Moldova. Pe poziţia a treia din clasament s-a situat formaţia Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie. Locul patru a revenit echipei Universităţii Tehnice din Moldova, iar cinci – lotului Universităţii de Stat din Moldova.

„Nivelul competiţiei a fost modest. Nu există concurenţa ce a fost cândva. Mulţi participanţi au înregistrat rezultate slabe. Părerea mea este că nataţia la instituţiile de învăţământ superior din ţară, cu regret, este într-o cădere liberă”, astfel a comentat pentru agenţie rezultatele înregistrate octogenarul Tudor Botnarenco, care timp de peste 40 de ani predă înotul la USEFS.

Concursul a fost organizat de Federația Sportului Universitar din Moldova (FSUM) cu susținerea financiară a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. 

Selecționatele USEFS au mai câștigat concursurile de fotbal în sală, baschet feminin, tenis de masă masculin și feminin, triatlon forță, lupte libere. Programul competițional include 20 de discipline sportive. Primele trei echipe situate în clasamentul general vor fi remunerate cu 200.000, 150.000 și 100.000 de lei.

Campionatele naționale universitare au fost blocate un timp din motive de ordin organizatoric și managerial. Acestea au fost reluate anul curent, după alegerea în postul de președinte al FSUM a lui Veaceslav Manolachi, rector al USEFS.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img18004118

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!