ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Protejarea intereselor comunității moldovenești din Cipru a fost discutată de ministrul Ulianovschi cu omologul său de la Nicosia

15:00 | 18.05.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. În scopul promovării și protejării intereselor comunității moldovenești din Republica Cipru, care numără câteva mii de descendenți din Republica Moldova, miniștrii afacerilor externe ale celor două state, Tudor Ulianovschi și Nikos Christodoulides, au convenit asupra intensificării colaborării bilaterale, în mod special, pe dimensiunea consulară, dar și alte domenii reciproc avantajoase. Întrevederea celor doi oficiali a avut loc în cadrul sesiunii Consiliului de Miniştri al Consiliului Europei, care se desfășoară în Danemarca, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

În decursul discuţiilor, miniștrii Tudor Ulianovschi și Nikos Christodoulides, au efectuat un schimb de opinii privind cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale și au exprimat interesul în promovarea unei agende de acţiuni de dezvoltare a noilor perspective de aprofundare a cooperării bilaterale, fiind evocată organizarea vizitei, pe parcursul anului curent, în Republica Moldova, a Preşedintelui Republicii Cipru, Nicos Anastasiades.

În context, Nikos Christodoulides a accentuat importanţa impulsionării cooperării bilaterale în domeniile diplomației economice și digitale, precum şi necesitatea consolidării cadrului juridic bilateral.

La rândul său, Ministrul Ulianovschi a apreciat importanţa şi beneficiile experienţei Ciprului în promovarea reformelor şi îndeplinirea criteriilor de aderare la Uniunea Europeană, precum şi disponibilitatea Executivului de la Nicosia de a sprijini eforturile țării noastre în avansarea reformelor interne şi în dialogul cu structurile europene.

img18004141

img18004141

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!