ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șapte persoane sunt cercetate pentru confecţionarea şi punerea în circulaţie a actelor de identitate false

10:50 | 22.05.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. Șapte persoane, printre care patru moldoveni și trei străini, sunt cercetate pentru confecţionarea şi punerea în circulaţie a actelor de identitate false, transmite MOLDPRES.

În cadrul operațiunii, ofiţerii de poliţie au achiziţionat buletine de identitate, dar şi permise de conducere false bulgăreşti, pentru care făptuitorii solicitau de la 400 la 500 de euro.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost depistate buletine de identitate, paşapoarte, permise de conducere, procuri cu semne de falsificare, emise în numele autorităţilor bulgare.

Totodată, au fost depistate şi ridicate înscrisuri de ciornă, calculatoare, telefoane şi mijloace băneşti, obţinute în urma activităţii infracţionale.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă de până la 47 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la cinci ani.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!