ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii lui Petru Caduc au obținut medalii la memorialul de box ”Algirdas Șoțikas”

16:40 | 23.05.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 23 mai. /MOLDPRES/. Toți elevii antrenorului emerit Petru Caduc de la Școala specializată din Grimăncăuți (Briceni) care au participat la ediția din anul curent a memorialului ”Algirdas Șoțikas”, desfășurat la Kaunas (Lituania), s-au învrednicit de medalii, relatează MOLDPRES.

Alexei Zavatin (categoria supergrea) a devenit câștigător al turneului. Dumitru Galogoț (64 kg), Vasile Belous (69 kg) și Victor Carapcevschi (75 kg) au urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere, iar Ion Ursu (60 kg) a obținut medalia de bronz.

”A fost un turneu valoros. Cel mai important lucru, în opinia mea, este că fiecare membru al lotului moldovean a susținut în ring minimum două meciuri. Alexei Zavatin a câștigat într-o manieră convingătoare, fapt ce m-a bucurat foarte mult. Au boxat așa cum le-am cerut și coechipierii săi. Astfel, am mai făcut un pas spre podiumul de premiere ale viitoarelor turnee, în special, Campionatele Europene, Mondiale, Jocurile Olimpice”, a declarat astăzi într-o conferință de presă Petru Caduc.

Cu excepția lui Ion Ursu, toți sunt multipli campioni naționali, iar Dumitru Galogoț, Vasile Belous și Alexei Zavatin sunt maeștri internaționali.

Memorialul ”Algirdas Șoțikas” s-a desfășurat a 22-a oară. Boxerii din Grimăncăuți au participat și la ediția precedentă în cadrul cărei Veaceslav Gojan a fost desemnat cel mai bun boxer al turneului. El este cel mai performant pugilist moldovean din toate timpurile, având în palmares o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) și titlul de campion european (Ankara, 2011).

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img18004299

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!