ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova Agroindbank conduce Clasamentul performanţei bancare, elaborat de ”Expert-Grup”

15:53 | 25.05.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Banca comercială Moldova Agroindbank și-a reconfirmat și în lunile ianuarie-aprilie 2018 poziția de lider al Clasamentului performanţei bancare, elaborat de Centrul Analitic Independent "Expert-Grup". Experţii centrului au efectuat o evaluare a  celor 11 bănci ale sistemului bancar autohton, în baza a 11 indicatori grupaţi în cinci categorii: capital, lichiditate, calitatea activelor, profitabilitate şi indicatori de piaţă, informează MOLDPRES.

Cu un rating de 6,6 puncte, MAIB conduce clasamentul și depăşește cu două puncte următoarea bancă clasată. Instituţia deţine cea mai mare cotă de piaţă după portofoliul de credite şi o rentabilitate înaltă a capitalului.

Moldova Agroindbank este un pilon de bază al sectorului economico-financiar al Republicii Moldova, deţinând poziţia de lider incontestabil la cei mai importanţi indicatori. La situaţia din 31 aprilie 2018, banca deţinea cote de piaţă de 28% la active, 33,47% la credite brute, 29,4% la depozite totale şi 38,9% la profit.

img18004397

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!