ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

APSM a desfășurat a cincea probă din programul competițional al Olimpiadei

16:50 | 28.05.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 28 mai. /MOLDPRES/. Asociația Presei Sportive din Moldova (APSM) a desfășurat în weekend concursul de biliard, a cincea probă din programul competițional al Olimpiadei tradiționale anuale, relatează MOLDPRES.

Campion a devenit Stas Cernavca de la postul de televiziune NTV. El l-a învins în finală cu scorul 2-1 pe Dumitru Ciolacu, reporter la PRO TV. ”Am jucat cam relaxat în prima partidă și am pierdut. M-am concentrat după aceasta și am învins. În cea de-a treia partidă mi-a ieșit o lovitură de bandă de excepție, aplaudată de toți cei prezenți la turneu”, astfel a comentat victoria sa pentru agenție Stas Cernavca. Locul trei i-a revenit ziaristului Leonid Reabcov de la ziarul ”Komsomoliskaia pravda V Moldove”.

”Până la 1 iulie urmează să desfășurăm toate turneele din cadrul Olimpiadei”, a precizat președintele APSM, Eduard Ciobanu. În programul competițional figurează zece probe sportive: bowling, baschet, badminton, tenis de masă, tenis de câmp, biliard, natație, șah, joc de dame, fotbal. Până în prezent campioni au mai devenit anul curent Gheorghe Lungu (bowling), Ion Robu (baschet), Ion Buga (badminton) și Ivan Kapsamun (tenis de masă).

Stas Cernavca este campionul primei ediții a turneelor de biliard. Recentul titlu cucerit este al patrulea în istoria participării lui. Campioni au mai devenit anterior Mihai Sâtnic și Arcadie Munteanu. Olimpiada APSM se desfășoară cu începere din anul 2000. Bilanțul ei este făcut tradițional în fiecare an la 1 iulie când este marcată Ziua Internațională a Jurnalistului Sportiv.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img18004465

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!