ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Contractele de credit vor conține informaţii despre dobânda anuală efectivă

14:40 | 31.05.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Contractele de credit vor conține informaţii ce ţin de dobânda anuală efectivă şi valoarea totală a plăţilor pe care le vor achita consumatorii. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în lectură finală de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Inițiativa de completare  a legislaţiei prin care beneficiarii de împrumuturi, acordate de organizaţiile din sectorul nebancar să fie protejați suplimentar aparține Președintelui Parlamentului Andrian Candu.

Noile reglementări au drept scop evidenţierea în contractele de credit încheiate a clauzelor ce ţin de dobânda anuală efectivă şi valoarea totală plătibilă de consumator.  

Potrivit lui Candu, scoaterea în evidenţă a acestor clauze contractuale va avea ca efect analiza mai minuţioasă de către consumator şi, respectiv, stabilirea cu exactitate a costurilor totale, care vor fi suportate în urma contractării creditului. Totodată, în urma modificărilor legislative va fi instituit dreptul organului de control de a efectua controale inopinate ale aspectelor ce ţin de încălcarea prevederilor Legii privind contractele de credit pentru consumatori în domeniul de creditare nebancară.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18004579

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!