ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rezultate preliminare: Andrei Năstase a acumulat cel mare număr de voturi în turul doi al alegerilor locale noi

23:55 | 03.06.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 4 iun. /MOLDPRES/. După prelucrarea celor 306 procese-verbale (99,3%), candidatul din partea Partidului Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase a acumulat  52,57% din sufragii, iar Ion Ceban, candidatul din partea Partidului Politic ”Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” a obținut 47,43% din voturi, transmite MOLDPRES.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, pentru Andrei Năstase au votat 129432 alegători, iar pentru Ion Ceban 116788 de locuitori ai municipiului Chișinău.

Imediat după aflarea rezultatelor, candidatul din partea Partidului Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr” a mulțumit alegătorilor săi și i-a asigurat că își va îndeplini promisiunile făcute în campania electorală. “Sunt mândru de orășeni dar și de suburbii. De mâine iar se începe munca pe mai multe planuri. Trebuie să ne fortificăm și ca forțe politice, pentru că vin alegerile parlamentare, și eu nu am spus niciodată că noi nu ne vom implica să câștigam și acea partidă, dar și pe de altă parte sunt și grijile oamenilor, deoarece au probleme care trebuie să fie rezolvate cât se poate de urgent”, a adăugat Năstase.

Acesta a avut și un discurs pentru vorbitorii de limbă rusă în care le-a promis că va fi și primarul lor. El a spus că a primit deja felicitări din partea mai multor oficiali europeni și din România.

Și Ion Ceban, candidatul din partea Partidului Politic ”Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” a menționat în cadrul unui briefing că atât el cât și formațiunea din care face parte recunosc alegerile din 3 iunie și l-a felicitat pe oponentul său cu ocazia victoriei. “Felicitări chișinăuienilor cu prilejul alegerii unui nou primar. Mulțumesc locuitorilor municipiului pentru participarea la vot și mulțumesc tuturor alegătorilor care mi-au încredințat votul. Și în acest caz votul a fost mai mult politic și geopolitic, îl felicit pe Năstase cu ocazia victoriei și îi doresc succes în îndeplinirea programului”, a spus Ceban.

El a specificat că rămâne să activeze în calitate de consilier  la Primăria Chișinău și nu a exclus participarea sa la alegerile locale ordinare din 2019.

La scrutinul din 3 iunie, în municipiul Chișinău, la urnele de vot s-au prezentat peste 248 mii de cetățeni, ceea ce a constituit puțin peste 39% dintre alegători, cu circa trei procente mai mult decât la scrutinul din 20 mai.

Andrei Năstase este născut la 6 august 1975 în satul Mândrești, raionul Telenești, este căsătorit și are trei copii. Năstase este de profesie avocat, membru-fondator și lider al Platformei Civice Demnitate și Adevăr, președinte și membru-fondator al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”.

Pentru candidatul Andrei Năstase și-au anunțat susținerea mai multe partide pro-europene.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan) 

img18004663

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!