ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Interconectarea energetică a R. Moldova cu Occidentul a fost discutată în SUA

09:58 | 05.06.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, efectuează în această perioadă o deplasare în Statele Unite ale Americii, unde are programate mai multe întâlniri cu lideri politici, membri ai societății civile și reprezentanți ai mediului universitar american. Printre subiectele ce vor fi puse în discuţie se numără şi cel ce vizează interconectarea energetică a R. Moldova cu Occidentul, comunică MOLDPRES.

În cadrul vizitei liderul PDM a avut o primă întâlnire cu congresmanul de Texas Pete Olson, care este și președintele Grupului parlamentar SUA – R. Moldova. Evenimentul a avut loc luni, la Houston, în statul Texas.

„Am discutat subiecte diverse din domeniul economico-social, reformele realizate, dar și o temă foarte importantă pentru Moldova – securitatea energetică. Am vorbit şi despre  alegerile parlamentare care urmează și despre relațiile moldo-americane în general”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Liderul PDM a afirmat în cadrul întrevederii că Republica Moldova lucrează în această perioadă pentru asigurarea alternativei energetice a țării, informându-l pe congresmanul american (care e și membru în Comisia pentru Energie și Comerț a Camerei Reprezentanților) despre construirea gazoductului Ungheni – Chișinău.

„Congresmanul Olson e un bun cunoscător al temelor energetice și a fost interesat de eforturile Republicii Moldova de diversificare a surselor de aprovizionare cu energie. Categoric țara noastră are nevoie de alternativa energetică și eforturile continuă foarte serios în această direcție”, a subliniat Plahotniuc.

Reprezentantul în Congresul SUA, Pete Olson, a ținut să transmită un mesaj în numele celor 800 de mii de oameni din statul Texas pe care îi reprezintă. „Iubim Moldova care este o ţară minunată și un aliat pentru noi.  Sper să muncim împreună și să devenim mai apropiați, așa cum am devenit în ultimul an de zile. Avem o relaţie foarte bună; să o fortificăm și să o facem mai puternică” a spus Olson.

Din delegaţia plecată în SUA fac parte şi vicepreședinții Partidului Democrat Andrian Candu și Vlad Cebotari.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan) 

img18004706

img18004706

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!