ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pavel Filip: Vreau să avem claritate atunci când vorbim despre stabilirea prețurilor la carburanți

17:30 | 05.06.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. În debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, premierul s-a referit la subiectul prețurilor la carburanți. Prim-ministrul a spus că Guvernul nu influențează activitatea instituțiilor independente, în pofida speculațiilor din societate, dar a accentuat că este necesară o mai mare claritate în ceea ce privește formarea prețurilor la produsele petroliere. „Vreau să punem punct discuțiilor pe acest subiect și să facem o claritate atunci când vorbim despre stabilirea prețurilor la carburanți și energie electrică”, a menționat Pavel Filip, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

Prim-ministrul a subliniat că în domeniu există cadrul legal și metodologia necesară, dar este necesară o transparență mai mare în aplicarea acestora. „Aceste metodologii trebuie să fie atât de clare, încât aceste calcule să le poată face fiecare cetățean care are acces la cifrele respective, la prețul la țiței, la cursul valutar, ca să nu lăsăm marjă de interpretare”, a spus premierul.

În această ordine de idei, prim-ministrul a solicitat Ministerului Economiei și Infrastructurii să facă o analiză a cadrului legal și, dacă este necesară modificarea acestuia, să intervină.

Pavel Filip s-a referit și la cazul de sancționare a unui șofer pentru faptul că acesta a lipit pe parbrizul mașinii un abțibild împotriva scumpirii carburanților. Premierul a cerut Ministerului Afacerilor Interne să examineze în detalii acest caz.

„Nimeni nu a anulat libertatea de exprimare în Republica Moldova, dimpotrivă noi  aderăm la noi convenții și ajustăm cadrul legal. Rugămintea mea este să examinați acest caz, cum s-a întâmplat, de ce a avut loc și măsurile care au fost luate”, a conchis prim-ministrul.

img18004734

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!