ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ADR Centru a prelungit colaborarea cu Agenţia similară din regiunea slovacă Senec-Pezinok

15:09 | 06.06.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR Centru), Viorel Jardan, și șeful adjunct al Agenției pentru Dezvoltare Regională Senec-Pezinok din Slovacia, Eva Lovasikova, au semnat ieri al doilea Protocol Adiţional al Memorandumului de înțelegere și colaborare dintre cele două instituții. Documentul prevede prelungirea relațiilor bilaterale pentru o perioadă de trei ani, transmite MOLDPRES.

Viorel Jardan le-a mulțumit partenerilor slovaci pentru suportul acordat proiectelor regionale, realizate pe parcursul ultimilor șase ani și și-a exprimat convingerea că în viitor, cooperarea moldo-slovacă va genera alte activități comune de succes.

La rândul său, Eva Lovasikova a subliniat că relaţiile dintre cele două agenţii de dezvoltare regională au continuitate, deoarece colegii din R. Moldova s-au dovedit a fi parteneri de nădejde.

Memorandumul de înțelegere și colaborare cu ADR Senec-Pezinok, Regiunea Bratislava (Slovacia), a fost semnat de ADR Centru în aprilie 2012. Scopul acestuia este de a îmbunătăți și a intensifica conlucrarea între părți în domenii cum ar fi: planificarea comună, elaborarea și implementarea programelor și proiectelor care vizează dezvoltarea regiunilor în R. Moldova, consolidarea capacităților instituționale în domeniul dezvoltării regionale, expertiză și know-how în implementarea programelor finanțate de UE pentru ţara noastră. Primul Protocol Adițional al Memorandumului menționat a fost semnat între cele două instituții în iunie 2016.

Tot ieri, la Consiliul raional Ialoveni s-a desfășurat conferința finală în cadrul proiectului „Apeduct magistral pentru localitatea Bardar - Acces la apă potabilă sănătoasă, îmbunătățire a sănătății publice și administrare durabilă a sistemului de aprovizionare cu apă”, implementat de ADR Centru cu susţinerea partenerilor slovaci. Graţie sprijinului Guvernului Slovaciei, au fost construiți 2,2 km de apeduct magistral pentru localitatea Bardar din raionul Ialoveni.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază) 

img18004772

img18004772

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!